Ronde van Frankrijk

Ronde van Frankrijk voorbij voor Philippe Gilbert na spectaculaire val

2 Philippe Gilbert klimt na zijn val uit het ravijn. © Photo News

Philippe Gilbert (Quick-Step Floors) gaat woensdag niet meer van start in de zeventiende Touretappe. Dat deelde de 36-jarige Luikenaar mee nadat hij na de etappe van dinsdag bij een medische post zijn knie had laten nakijken. Gilbert duikelde bij een val op spectaculaire wijze een ravijn in, maar kon de koers daarna wel vervolgen.

2 Philippe Gilbert. © BELGA

Gilbert ondergaat nu in een ziekenhuis een mri-scan. Hij liet weten niet op de knie te kunnen steunen. "Mijn Tour is voorbij", zo luidde zijn reactie.

Gilbert lag alleen op kop bij de een-na-laatste afdaling van de zestiende etappe. Hij maakte een stuurfout, kon niet meer herstellen en vloog met zijn fiets uit de bocht waardoor hij over een muurtje heen de diepte in viel. 

"Ik had schrik, het was redelijk diep en er lagen veel stenen. Ik landde keihard op mijn rug en dacht dat ik alles had gebroken. Ik durfde me niet meer te bewegen", beschreef Gilbert eerder zijn val.

Aanvankelijk leek de schade echter mee te vallen en had Gilbert goede hoop de Tour te kunnen vervolgen. Hij reed de etappe nog uit en mocht ook nog het podium op om de Prijs voor de Strijdlust in ontvangst te nemen.

nieuws

cult

zine