Rode Duivels

Romelu Lukaku, spitsenkoning op zijn 24ste

Romelu Lukaku schenkt Rode Duivels moeizame zege tegen Japan

- SK - Bron: Het Laatste Nieuws
1 Romelu Lukaku knikt de 1-0 simpel binnen na een voorzet van Nacer Chadli, de Japanners zien het met lede ogen aan. © Photo News

Misschien is het inderdaad kenmerkend voor een 'experimentele fase', maar het slotakkoord van de Rode Duivels in 2017 was geen aanleiding om de polonaise te dansen. Niet goed tegen Mexico, nóg matiger tegen Japan. Enige opsteker: de historische goal van Romelu Lukaku.

Eén maand na de triomfantelijke kwalificatie voor het WK in Rusland is het verval van de nationale ploeg de afgelopen week groot geweest. Iets meer dan dertig dagen geleden werd in Bosnisch oorlogsgebied terecht het voetbal geroemd van de Rode Duivels, hun mentale weerbaarheid en de tactische flexibiliteit van bondscoach Roberto Martínez.

Vandaag stellen we vast dat tegen Mexico en Japan van het voetbal enkel de individuele flitsen van Eden Hazard en Kevin De Bruyne overblijven, dat met name tegen Japan de grinta uit Bosnië grotendeels uitgedoofd was en dat Martínez in het oog van de storm is komen te staan.

nieuws

cult

zine