Basketbal

Rode lantaarn Leuven Bears wisselt van trainer

Tom Johnson is niet langer coach van basketbalclub Leuven Bears. De hekkensluiter in de Belgische hoogste klasse heeft de samenwerking stopgezet. Oud-international Stefan Sappenberghs neemt tot het einde van het seizoen over. De Canadees was pas sinds het begin van het seizoen aan de slag bij de Leuvenaars maar moet toch opstappen door de tegenvallende resultaten.

"Ondanks een tomeloze inzet van alle partijen die aan ons project werken, moeten we vandaag deze harde en pijnlijke beslissing nemen", luidt het in een bericht. "De verwachtingen die we als club aan het begin van het seizoen koesterden, zijn tot nu slechts op sporadische momenten uitgekomen. Ondanks een serie externe variabelen en de nodige dosis pech die voortdurend obstakels opwierpen op onze weg, zijn we steeds blijven geloven in een ommekeer. We kennen Tom Johnson als een top professional, en de redenen waarom we hem hebben binnengehaald zijn vandaag nog steeds geldig. Alleen hebben de omstandigheden er anders over beslist. We wensen Tom Johnson het allerbeste toe."

Stefan Sappenberghs neemt de rol van hoofdcoach van Leuven over tot het einde van dit seizoen. "We zullen zoals steeds op regelmatige basis blijven evalueren of er vooruitgang gemaakt wordt met ons jonge team, en zullen erover waken dat elk teamlid zijn verantwoordelijkheid ten volle opneemt in dienst van de club en haar supporters", klinkt het verder. "Iemand anders de schuld geven is een van de beste manieren om met een probleem te blijven zitten. Sterke mensen komen op voor zichzelf, maar de sterkste mensen komen op voor anderen."

Leuven staat met 8 punten uit zeven wedstrijden elfde en laatste in de hoogste klasse. In de Beker werden de Bears zondag in de kwartfinales uitgeschakeld door Antwerp.

nieuws

cult

zine