WK 2018

Rode Duivels worden zondag gehuldigd door koning en op Brusselse Grote Markt

2 © Photo News

De Rode Duivels worden zondag gehuldigd, daags na hun duel met Engeland om de derde plaats op het WK in Rusland. Eerst trekken ze naar het koninklijk paleis en daarna rijden ze in een open bus doorheen Brussel naar de Grote Markt.

De feestelijkheden starten om 12.30 uur in het koninklijk paleis, waar ze door koning Filip ontvangen zullen worden. Om 15.00 zullen ze vervolgens verschijnen op het balkon van het Brusselse stadhuis op de Grote Markt.

Thomas Meunier ziet zo'n huldiging in Brussel wel zitten. "Ik vind dat we iedereen moeten bedanken voor de steun", vertelde de verdediger van Paris Saint-Germain na de training in Dedovsk. "Ik beschouw dat als een verplichting, zoiets moeten we gewoon doen."

"Engeland kloppen"

2 Thomas Meunier ziet de huldiging in Brussel wel zitten. © BELGA

Voetbalfans herinneren zich nog wel de vreugdetaferelen op een overvolle Brusselse Grote Markt van 32 jaar geleden, toen de generatie van 1986 met een vierde plaats was teruggekeerd uit Mexico. Mits winst tegen Engeland kunnen de Rode Duivels beter doen.

"Ik vind niet dat je generaties met mekaar moet vergelijken, alles is nu anders. Zij hebben hun verhaal, wij willen het onze schrijven. We hebben een kans om op het podium te eindigen en die willen we niet laten liggen. Het zou lastig zijn om terug te keren met twee nederlagen om dan aan het feesten te gaan. Het komt er dus op aan Engeland te kloppen."

Dossier WK 2018
Dossier WK 2018

Alles over het wereldkampioenschap voetbal en over de prestaties van de Rode Duivels.

Lees alle artikels

cult

zine