Sport

Red Panthers-keeper D'Hooghe wil tijdens WK optie nemen op Spelen 2020

Het hoofddoel blijft wel: stijgen op wereldranking

3 20150826 - LONDON, UNITED KINGDOM: Belgium's goalkeeper Aisling D'hooghe (C) pictured in action during a hockey game between Belgium's Red Panthers and The Netherlands at the women's EuroHockey Championships 2015 during the Group stage of group A, Wednesday 26 August 2015, in London, United Kingdom. BELGA PHOTO DIRK WAEM © BELGA

Zondag openen de Belgische hockeyvrouwen hun WK met een duel tegen Nieuw-Zeeland. Vorig jaar boekten de Red Panthers een eerste grote triomf met zilver op het EK. Nu, in Londen, willen ze die positieve lijn doortrekken.

Sedert de Olympische Spelen van Londen in 2012 is Aisling D'Hooghe (23) de vaste keeper bij de Red Panthers. De zilveren medaille in Amsterdam was ook voor haar een bekroning na jaren noeste arbeid. "Qua resultaat was dat EK absoluut top. Samen met mijn teamgenoten groeide ook ik in het toernooi", zegt ze. "Dat ik tot beste doelvrouw werd verkozen, was goed voor het vertrouwen, maar voor de rest bijzaak. In de halve finale tegen Duitsland speelden we sterk en de sfeer tijdens de finale tegen Nederland was geweldig.

nieuws

cult

zine