Hockey

Red Lions plaatsen zich voor finale WK hockey na winst tegen Engeland

- Redactie - Bron: Het Laatste Nieuws
4 © Photo News

Voor het eerst in de geschiedenis staan de Belgische hockeymannen in een WK-finale. Tom Boon en co draaiden Engeland met 0-6 door de gehaktmolen. Een eerste WK-medaille is zeker, maar de ambitie ligt hoger. Morgen gaan de Lions resoluut voor goud, twee jaar na de olympische finale van Rio waarin Argentinië de Belgische droom doorprikte. Australië of Nederland wordt de tegenstander.

Engeland - België 0-6. Van een wedstrijd was in Bhubaneswar nooit sprake. Halfweg zaten de Red Lions al in een comfortabele positie. Boon en Gougnard zorgden voor een 0-2-ruststand, doelman Vanasch stond er tot dan zo goed als werkloos bij. De Belgische defensie stond als een huis en gaf niks weg. Engeland bleef na de pauze vergeefs naar openingen zoeken, de Belgen loerden vanuit hun zetel op de counter. Halfweg het derde kwart konden de boeken dicht. Denayer bereikte Charlier, die Engeland de doodsteek gaf. Waarna het tijd was voor strafcornerspecialist Hendrickx. Boem en boem: 0-4 en 0-5, goed voor goal nummer zes en zeven, Hendrickx is voorlopig WK-topschutter. Dockier maakte het half dozijn vol, Engeland sméékte al een tijdje om het eindsignaal.

4 © AP

De Red Lions zijn na hun eclatante overwinning zeker van een eerste medaille op een WK, en dat wordt dus al minstens zilver. Een vijfde plaats op het vorige WK, in 2014 in Den Haag, was hun beste resultaat tot dusver. De vorige finale op het allergrootste podium ligt voor de Belgen nog vers in het geheugen. Twee jaar geleden bleek Argentinië in Rio in de olympische finale te sterk. Morgen krijgen de Red Lions een herkansing om zich het beste hockeyland van de wereld te mogen noemen.

4 © EPA
4 © Photo News

nieuws

cult

zine