Sport

Prestigieuze Kristallen Fiets is voor tijdrijder Campenaerts

Lotto Soudal-renner bekroont uitstekende tijdritprestaties met prestigieuze prijs

1 ► Victor Campenaerts kreeg de trofee uit handen van Sir Bradley Wiggins. Tom Boonen (r.) was presentator met dienst. © Photo News

Victor Campenaerts heeft de 27ste editie van de Kristallen Fiets gewonnen, de trofee van Het Laatste Nieuws die de beste wielrenner van het voorbije seizoen bekroont. Hij dankt de prijs aan zijn uitstekende prestaties als tijdrijder.

Victor Campenaerts verzamelde 480 punten, 52 punten meer dan Yves Lampaert. Greg Van Avermaet eindigde als derde met 382 punten. Wout van Aert werd vierde met 316 punten, Thomas De Gendt vervolledigde de top vijf met 270 stemmen achter zijn naam. Bij de vrouwen ging de eer naar Nicky Degrendele.

De Kristallen Fiets is een verkiezing georganiseerd door de krant Het Laatste Nieuws. De trofee wordt uitgereikt door een kennersjury van journalisten, ex-laureaten (onder wie Andrei Tchmil, Johan Museeuw en Tom Boonen), een delegatie van de Belgische Wielrijdersbond (KBWB), de verschillende bondscoaches en ruim 40 wielercoryfeeën en oude gloriën.

nieuws

cult

zine