WK voetbal

Poetin opent WK voetbal in Moskou: "De liefde voor voetbal verbindt ons"

8 De Russische president Vladimir Poetin © REUTERS

De Russische president Vladimir Poetin heeft in Moskou het WK voetbal in zijn land officieel geopend. Dat deed hij vlak voor het begin van de eerste WK-wedstrijd tussen het gastland en Saudi-Arabië. 

Poetin sprak een welkomstgroet aan de wereld uit. "De liefde voor het voetbal verbindt ons allemaal aan een team. Rusland heeft er alles aan gedaan om van het WK een groot festijn te maken. Ik wens alle ploegen veel succes en alle toeschouwers onvergetelijke herinneringen."

Fifa-voorzitter Infantino liet zich eveneens opgetogen uit. "In de komende maand zal het voetbal Rusland veroveren", zei hij. "In de komende maand zal het voetbal de hele wereld veroveren. Geniet van het grootste feest op aarde. Bedankt president Poetin, bedankt Rusland."

Doe mee aan de ultieme WK-quiz van De Morgen en win een smart-tv

De Britse popster Robbie Williams ging in de compacte openingsceremonie van start met zijn hit 'Let me entertain you'. Daarna voegde de Russische operazangeres Aida Garifoellina zich bij hem op het podium en zongen ze onder meer gezamenlijk 'Angels'. Tijdens die hit van Williams vervulde de Braziliaanse oud-international Ronaldo een kleine rol op het veld. Ook werden de vlaggen van de 32 deelnemende landen binnengebracht.

8 © Photo News
8 Robbie Williams en Aida Garifullina © AP
8 Oud-voetballer Ronaldo © Photo News
8 © Photo News
8 De Russische president Vladimir Poetin en FIFA-voorzitter Gianni Infantino. © EPA
8 FIFA-voorzitter Gianni Infantino © Photo News
8 Ook oud-speler Diego Maradona tekende present. © REUTERS
Dossier WK voetbal
Dossier WK voetbal

Lees alle artikels

cult

zine