sport

Philippe Gilbert schrapt de Giro van zijn programma

- Joeri De Knop, Thomas Lissens
2 © Photo News

Slecht nieuws voor Philippe Gilbert. De Belgische kampioen werd vandaag, om half één, zoals verwacht ontslagen uit het Ziekenhuis Oost-Limburg in Genk. Daar kreeg hij echter te horen dat hij, naast de voorziene week verplichte rust, nog een week extra van de fiets moet blijven. Gilbert moet daardoor zeker een kruis maken over de Giro.

'Phil' zat samen met de medische staf van Quick.Step-Floors en er werd beslist dat de 34-jarige Waal twee weken niet zal trainen. Daardoor mist Gilbert zeker de Giro, meldt zijn team. "Een enorme teleurstelling", noemt Gilbert dat. "De Giro is een mooie koers, waar ik ook al mooie successen heb kunnen boeken. Maar mijn blessure is een lastige zaak en ik moet echt mijn tijd nemen om te herstellen."

Gilbert liep zondag tijdens de Amstel Gold Race bij een zware val een klein scheurtje in de nier op. Hij verbeet de pijn, won de Nederlandse klassieker voor de vierde keer in zijn carrière, maar trok 's avonds toch naar het ziekenhuis, waar hij 48 uur in observatie bleef.

2 © Photo News

nieuws

cult

zine