Tour de France

Opschudding in de Tour: renners krijgen traangas in ogen na boerenprotest

4 © AFP

De zestiende etappe in de Ronde van Frankrijk is vandaag na zowat 30 kilometer koers een tijd geneutraliseerd door de Tour-directie. Lokale boeren hadden uit protest strobalen op de weg gegooid. De Franse gendarmerie zou traangas hebben gebruikt op de protesterende boeren, maar daarbij is er traangas beland in de ogen van meerdere renners. 

Opschudding in de Tour vandaag, toen de wedstrijd plots werd stilgelegd nadat Franse boeren hooibalen op de weg hadden gegooid. Ze protesteerden tegen de vermindering van financiële hulpprogramma's.

De politie kwam tussenbeide en gebruikte daar pepperspray bij. Onfortuinlijk genoeg belandde er traangas in de ogen van meerdere renners. Onder andere geletruidrager Geraint Thomas kreeg traangas in zijn ogen. Om de renners te verzorgen werden er ook ambulances naar voren geroepen.

Lees verder onder de foto. 

4 © AFP

Het is niet het eerste voorval deze Tour en de organisatoren laten via Twitter weten dat er ernstige sancties kunnen worden opgelegd aan zij die de Tour verstoren. Zo riskeer je tot drie jaar cel voor het niet respecteren van de rijders. 

Na een oponthoud van 17 minuten werd de rit hervat geneutraliseerd achter de auto van de koersdirecteur. Het peloton werd na het voorval extra beschermd en geflankeerd door een horde aan politiemensen op de motor.  

4 © REUTERS
4 © AFP

nieuws

cult

zine