Fraude Belgisch voetbal

Ook ex-advocaat Anderlecht opgepakt

- Redactie - Bron: Het Nieuwsblad
1 Laurent Denis. © BELGA

Ook de ex-Anderlecht-advocaat Laurent Denis is opgepakt in het kader van operatie 'Propere Handen', zo meldt Het Nieuwsblad. De advocaat is al eerder in opspraak gekomen door zaken in het voetbal. Hij is ook veroordeeld voor zijn rol in de zaak-Ye in 2015. Hij zou volgens Belga niet langer ingeschreven zijn als advocaat bij de balie in Brussel.

Naast de makelaars Mogi Bayat en Dejan Veljkovic, trainer Ivan Leko en oud-Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck is nu ook de voormalige advocaat van Anderlecht opgepakt. 

Denis werd eerder al veroordeeld voor zijn rol in het omkopingsschandaal met de Chinese zakenman Ye. Denis, toen de advocaat van La Louvière,  beheerde de rekening waar Ye geld op stortte en waar de makelaar Pietro Allatta vervolgens spelers mee betaalde. Na zijn veroordeling van een jaar met uitstel bleef Denis werkzaam als advocaat. Hij werkte in het voetbal onder meer voor clubs als Anderlecht, Lokeren en AA Gent. 

Sinds september geen advocaat meer

"Mijnheer Denis heeft gevraagd hem te schrappen, en dat is hem op 1 september toegekend", aldus stafhouder Michel Forges aan Belga. In het persbericht van het federaal parket over de grote operatie is sprake van een "voormalig advocaat" bij wie een huiszoeking werd uitgevoerd.

Forges verduidelijkt dat ook een advocaat die niet meer verbonden is aan een balie een disciplinaire sanctie kan krijgen, voor feiten die hij pleegde toen hij nog advocaat was. Denis trad in het verleden ook regelmatig op voor voetbalclub Anderlecht. 

nieuws

cult

zine