Rode Duivels

Ook Defour stopt als Rode Duivel

1 Steven Defour bij zijn club Burnley. © Photo News

Radja Nainggolan (30) is niet de enige die afhaakt bij de Rode Duivels. Ook Steven Defour (30) stopt straks als international. De middenvelder mist het WK wegens een knieblessure.

Hij had een kleine kans om fit te raken voor Rusland, maar wist al een tijd dat zijn laatste kans op een wereldbeker aan hem voorbij zou gaan. Na het WK wil hij zich op het voetbal bij zijn club, Burnley, richten. Na een door blessures geplaagde carrière, wil hij zichzelf wat sparen.

Liever had Defour zijn afscheid van de nationale ploeg nog een tijdje stilgehouden, maar het nieuws lekte vroegtijdig uit. Hij wilde in de voorbereiding op het WK niet de aandacht opeisen.

Defour debuteerde in 2006 op achttienjarige leeftijd voor België tegen Saudi-Arabië. Er volgden 51 interlands en een groot toernooi: het WK in Brazilië. Zijn laatste interland was die tegen Japan, in november. Defour mag dan wel afhaken, op training bij de Rode Duivels was er een verrassend nieuw gezicht. Lokeren-doelman Davino Verhulst nam plaats tussen de palen. Dit omdat de vaste doelmannen ontbraken.

nieuws

cult

zine