WK Voetbal

Oefenduel Israël-Argentinië is afgelast na bedreigingen tegen Messi

1 Lionel Messi op training. © AFP

De vriendschappelijke wedstrijd tussen Israël en Argentinië, die zaterdag in Jeruzalem geprogrammeerd stond, is afgelast. Dat heeft de Israëlische ambassade in Argentinië bevestigd.

Aanleiding voor het afblazen van de wedstrijd zijn protesten vanuit Palestijnse hoek en bedreigingen door Palestijnse groepen aan het adres van de Argentijnse ploeg en sterspeler Lionel Messi. Gisteren protesteerden Palestijnse militanten voor het oefencentrum van de Argentijnse selectie in Barcelona. Ze staken onder meer een shirt van Argentinië dat met rode verf was besmeurd in brand en riepen op de match tegen Israël af te gelasten.

Share

Palestijnse militanten staken een shirt van Argentinië dat met rode verf was besmeurd in brand

De voorzitter van de Palestijnse voetbalbond verklaarde dat de wedstrijd "een politiek duel is dat de fascistische en racistische bezetting van de Palestijnse gebieden door Israël moet doen vergeten". Hij riep Arabische en islamitische voetbalfans tegelijk op shirts en foto's van Messi te verbranden als de wedstrijd door zou gaan.

Voor Argentinië was de match tegen Israël de laatste oefenpot voor het WK in Rusland. De Zuid-Amerikanen openen hun toernooi op 16 juni tegen IJsland.

zine