Update

Nederlander Peter Pieters nieuwe bondscoach Belgische baanwielrenners

1 © UNKNOWN

De Nederlander Peter Pieters is de nieuwe bondscoach van de Belgische baanwielrenners, bevestigde Jos Smets, directeur Sport van de Koninklijke Belgische Wielrijdersbond (KBWB). Pieters tekende vrijdag een contract tot eind 2012, met een optie voor een bijkomende periode van vier jaar. De 48-jarige Pieters zal voor het eerst in actie komen in september op het EK in Sint-Petersburg. Pieters, eerder in dienst van de Nederlandse en Poolse federatie, volgt als baancoach de onlangs ontslagen Michel Vaarten op.
 
Als renner was Pieters prof van 1984 tot en met 1995. De hoogtepunten uit zijn carrière waren zijn zege in Parijs-Tours in 1988, en zijn bronzen medaille in de puntenkoers op het WK baanwielrennen in 1991.

"Belgische renners naar de Spelen krijgen"
"Ik ben daarom blij met een nieuwe uitdaging", liet Pieters weten. "Het is ook lekker dichtbij en we spreken dezelfde taal. Sportief gezien is het zeker ook interessant. Er is een hele goede groep vrouwen en bij de mannen zit ook zeker talent", klonk het. Pieters krijgt de verantwoordelijkheid over de elitegroep bij de mannen en vrouwen. "Het belangrijkste doel is om Belgische renners naar de Spelen te krijgen. Al zal dat met de lastige olympische kwalificatie voor Europese landen een moeilijke opgave worden. In augustus ga ik met de eerste trainingsstages beginnen", klonk het. (belga/anp/ddh)

nieuws

cult

zine