Tennis

Nadal wint voor 11de keer Roland Garros

1 Rafael Nadal, opnieuw de beste op Roland Garros. © REUTERS

 Rafael Nadal is op gravel nog altijd de beste tennisser van de wereld. De 32-jarige Spanjaard toonde zijn suprematie door in de finale van Roland Garros Dominic Thiem te verslaan. 

Nadal rekende in drie sets af met de Oostenrijker (6-4 6-3 6-2) en schreef het toernooi in Parijs voor de elfde keer op zijn naam.

Het is de zeventiende keer dat Nadal een grandslamtoernooi wint. De tennisser van Mallorca was drie keer de beste op de US Open, twee maal op Wimbledon en één keer op de Australian Open.

Meer dan een droom

"Ik heb mijn beste wedstrijd van het toernooi gespeeld en dat was ook nodig omdat Dominic zeer goed en agressief speelt", zei Nadal meteen na de wedstrijd. "Ik kende een moeilijk moment in de derde set toen ik wat last aan mijn hand had. Ik was een beetje bang, maar dat is nu eenmaal sport. Het is ongelooflijk. Het was zelfs geen droom van me, omdat het onmogelijk is om te dromen dat je hier elf keer kan winnen. Dominic is een zeer goede speler en was de voorbije twee weken uitmuntend. De tenniswereld heeft een speler zoals hem nodig en ik ben er zeker van dat hij over een paar jaar hier in mijn plaats de beker in de lucht zal mogen steken."

nieuws

cult

zine