Fraude in het voetbal

Mogi Bayat vrij onder voorwaarden na betalen van borgsom van 150.000 euro

- Redactie - Bron: Belga, VRT NWS
3 Voetbalmakelaar Mogi Bayat. © Photo News

Spelersmakelaar Mogi Bayat, ex-advocaat Laurent Denis en financieel directeur van KV Mechelen Thierry Steemans mogen vrijkomen onder voorwaarden. Dat bevestigt het federaal parket. Het trio moet een borgsom betalen en blijft verdacht in het dossier rond fraude in het Belgische voetbal. 

3 Thierry Steemans met Herman Van Holsbeeck. © rv

In de praktijk komt het erop neer dat ze binnen enkele dagen de gevangenis mogen verlaten. Mogi Bayat zou inmiddels al een borgsom van 150.000 euro hebben betaald, zo weet VRT NWS. Laurent Denis betaalt naar verluidt vandaag nog 20.000 euro. Voor Thierry Steemans, bestuurder van KV Mechelen, is er een borgsom van 10.000 euro vastgelegd. Het is nog niet duidelijk of hij die gaat betalen en dus vrijkomt.

3 Ex-advocaat Laurent Denis. © BELGA

De drie werden met een hele reeks andere verdachten op 10 oktober gearresteerd in kader van operatie Propere Handen voor een onderzoek van het federaal parket naar voetbalfraude.

Mogi Bayat werd in verdenking gesteld van witwas en lidmaatschap aan een criminele organisatie. Ex-advocaat Laurent Denis zou gelden op zijn derdenrekening hebben geplaatst om het in de witwascarrousel te laten meedraaien. Thierry Steemans is in verdenking gesteld van corruptie. Hij zou betrokken zijn bij omkoping van voetbalclub Waasland-Beveren.

Spijtoptant

Vorige week werd een andere spilfiguur, spelersmakelaar Dejan Veljkovic, voorwaardelijk in vrijheid gesteld nadat hij met het federaal parket een deal had gesloten in het kader van de wet voor regeling van spijtoptant. Zijn straf is voorlopig vastgelegd op een gevangenisstraf van vijf jaar met uitstel, een boete van 80.000 euro en een omvangrijke verbeurdverklaring. In ruil moet Veljkovic oprechte en volledige verklaringen afleggen over zijn aandeel en de rol van derden in het voetbalfraudedossier.

Lees ook

Wie sleurt spijtoptant Veljkovic allemaal mee in z’n val?

Advocaat Kris Luyckx over spijtoptantendeal van Dejan Veljkovic: “Deze wet is niet voor kleine garnalen”

nieuws

cult

zine