sport

Mbemba langer op Afrika Cup: "Daarna gemotiveerd terug naar Anderlecht"

4 © ap

Anderlecht-verdediger Chancel Mbemba heeft zich op de Afrika Cup in Equatoriaal Guinea met de Democratische Republiek Congo geplaatst voor de kwartfinales. Ze mochten een ronde verder na een 1-1 gelijkspel tegen het Tunesië van bondscoach Georges Leekens. Bij de laatste acht wacht Congo-Brazzaville. "We hebben niks meer te verliezen en vanaf nu is alles mogelijk", verklaart Mbemba op de website van paars-wit.

4 © ap

"We begonnen te zenuwachtig aan de partij en na een half uur kwamen we dan ook op achterstand. Gelukkig scoorden we twintig minuten voor tijd alsnog de gelijkmaker dankzij een schitterende assist van mijn goede vriend Dieumerci Mbokani. Ik ben echt blij voor hem, want na de eerste twee wedstrijden kreeg hij wat kritiek over zich heen. Tijdens de wedstrijd werden we voortdurend op de hoogte gehouden van de score tussen Zambia en Kaapverdië. Uiteindelijk bleven ze steken op 0-0 en waren we gekwalificeerd voor de kwartfinale", aldus een gelukkige Mbemba.

Bij Congo speelde Mbemba een volledige wedstrijd, viel aanvaller Junior Kabananga (Cercle Brugge) in de slotfase in en bleven de doelmannen Kudimbana (Anderlecht) en Parfait Mandanda (Charleroi) allebei op de bank, net als middenvelders Neeskens Kebano (Charleroi) en Hervé Kage (Genk).

4 © ap

"Enorme ontlading"
"De ontlading na het laatste fluitsignaal was enorm en ook het feestje in de kleedkamer mocht er best zijn", aldus Mbemba "We speelden geen goede groepsfase, maar toch stoten we door naar de volgende ronde. We hebben niks meer te verliezen en vanaf nu is alles mogelijk! Zaterdag spelen we onze kwartfinale tegen het andere Congo van onze vroegere trainer Claude Leroy. Dit wordt een zeer speciale wedstrijd voor mij, want hij is diegene die mij voor het eerst selecteerde. Zelfs al speelde ik nog bij de beloften van RSC Anderlecht."

Paars-wit zal zijn verdediger dus nog een tijdje moeten missen. "Ik blijf nog enkele dagen langer, maar binnenkort ben ik terug in Anderlecht en gemotiveerder dan ooit om mijn club te helpen haar doelen te bereiken", klinkt het.

4 © reuters

nieuws

cult

zine