Voetbal

Lukaku speelt vanavond in schaduw van Ronaldo

Spits van Manchester United al 685 minuten zonder goal

2 Lukaku zit bij Man United aan 4 goals in 11 duels. Ronaldo scoorde er al 5 in de Serie A alleen, waaronder een vorig weekend. © PhotoNews

Een straffe aanvaller eist alle spots op. Manchester United-Juventus draait hoofdzakelijk om de terugkeer van Cristiano Ronaldo naar Old Trafford, minder om die spits in een vormdip. Er brandt een waaklampje naast Romelu Lukaku, al 685 minuten doelpuntenloos.

Neerzitten, rondkijken, kort antwoorden, lachen, een bedankje en dan weer naar buiten. Persconferenties met spelers van Manchester United zijn zoals speeddates. Nog voor de recorder vijf minuten aangeeft, wordt het bandje afgeduwd. Romelu Lukaku (25) was gisteren gone in 270 seconds. Zeven vragen, waarvan er maar twee antwoorden bleven hangen. "Ronaldo is een voorbeeld voor alle jonge spelers." En vervolgens de laatste.

Share

Op de persconferentie speelde Ronaldo evenmin verstoppertje. Zijn afgelikte imago heeft kreuken gekregen na de verkrachtingsbeschuldigingen

Gevraagd naar het verschil tussen de Romelu Lukaku van bij de Rode Duivels ( 28 goals en 5 assists in 26 caps) en die van Man United (4 goals in 11 wedstrijden en al 685 minuten zonder) lachte hij: "Ik weet het niet.

nieuws

cult

zine