WK Voetbal

Luis Enrique nieuwe bondscoach van Spanje

- Redacite - Bron: Reuters/Belga/ANP
1 Luis Enrique, hier nog als trainer van FC Barcelona. © AFP

De Spaanse voetbalbond heeft Luis Enrique aangesteld aan bondscoach. Dat heeft bondsvoorzitter Luis Rubiales tijdens een persconferentie bekendgemaakt.

De 48-jarige Luis Enrique wordt zo de opvolger van Julen Lopetegui, die vlak voor het WK moest terugtreden omdat hij onderhandelingen over een contract met Real Madrid had verzwegen. 

Fernando Hierro nam de honneurs waar tijdens de teleurstellend verlopen eindronde in Rusland. Daarin werd Spanje door het thuisland naar huis gestuurd in de 1/8ste finales.

Luis Enrique is ex-trainer van FC Barcelona, waar hij tussen 2014 en 2017 aan de slag was. Hij won met die ploeg onder meer de Champions League (2015), twee keer La Liga en drie keer de Copa del Rey.

De voormalige international, die voor Barça en Real uitkwam, begon zijn trainerscarrière in 2008 bij het B-elftal van Barcelona. In 2011 stapte Enrique over naar AS Roma, waar hij een seizoen bleef. Daarna zat hij een seizoen op de bank bij Celta (2013-2014), alvorens in de zomer van 2014 coach te worden van Messi en co. 

nieuws

cult

zine