Fraude in het voetbal

Lokeren-trainer Peter Maes vrij onder voorwaarden in fraudezaak

1 Lokeren-trainer Peter Maes. © Photo News

Lokeren-trainer Peter Maes is vrijgelaten onder voorwaarden. Dat heeft zijn advocaat Dirk Vanden Boer verklaard. Maes verscheen deze voormiddag voor de onderzoeksrechter in Tongeren in het kader van het onderzoek naar de voetbalfraude.

Maes werd gisteren gearresteerd. Hij werd in verdenking gesteld in het kader van een onderzoek naar witwaspraktijken en deelname aan een criminele organisatie. Wat er Maes precies ten laste wordt gelegd, is nog onduidelijk. Zijn advocaat wou daar geen commentaar over kwijt. Die liet wel weten dat Peter Maes op elke mogelijke manier zal meewerken aan het onderzoek.

Wellicht heeft het te maken met het feit dat Dejan Veljkovic zijn makelaar is. Veljkovic wordt momenteel gezien als de spil in het fraudeonderzoek binnen het voetbal.

Ondertussen heeft ook de club van Maes, Lokeren, gereageerd. Deze middag werd Peter Maes vrijgelaten onder voorwaarden. Hij mag zijn taak als trainer weer opnemen”, luidt die mededeling. Volgens die voorwaarden mag Maes ook geen contact hebben met de pers. “In het dossier rond matchfixing wordt zijn naam absoluut niet genoemd”, weet de club wel.

“Peter Maes en de voorzitter zullen in de heel nabije toekomst samenzitten om de recente gebeurtenissen te evalueren”, klinkt het nog.

Dossier Fraude Belgisch voetbal
Dossier Fraude Belgisch voetbal

Lees alle artikels

nieuws

cult

zine