sport

Lierse redt tegen Beerschot op de valreep een punt

- Bewerkt door: PL - Bron: Belga
1 Pierre Bourdin scoorde de aansluitingstreffer voor Lierse. © belga

Lierse en Beerschot Wilrijk hebben op het Lisp de tweede speeldag in de heenronde van de Proximus League (1B) afgesloten met een 2-2 gelijkspel.

Clubvedette Hernan Losada trof voor de bezoekers twee keer raak in de eerste helft. Na zijn eerste doelpunt, vanop de penaltystip, gingen de poppen even aan het dansen. De wedstrijd werd vijf minuten stilgelegd nadat er supporters met projectielen naar elkaar hadden gegooid, maar kon nadien voortgezet worden. Losada rondde vijf minuten voor de pauze een snelle counter af. Op slag van rust zorgde Bourdin voor de aansluitingstreffer. Beerschot Wilrijk leek in de tweede helft op weg naar zijn tweede competitiezege, maar in de slotminuten bezorgde invaller Binst de Pallieters alsnog een punt in de beladen streekderby.

Vrijdag al hield het ambitieuze Cercle Brugge na een 2-0 zege tegen Union de punten thuis. Een dag later plezierde ook Roeselare het thuispubliek door met 3-1 te winnen tegen OH Leuven. Westerlo wacht na een draw tegen Tubeke (1-1) nog steeds op zijn eerste overwinning in de Proximus League.

Na twee speeldagen behouden Roeselare en Cercle Brugge het maximum van zes punten. Nieuwkomer Beerschot Wilrijk staat met vier punten op de derde plaats, Lierse is vierde met twee punten. Westerlo, OHL en Tubeke verzamelden ieder één punt, Union is puntenloos laatste.

nieuws

zine