Rode Duivels

Lichtblauw uitshirt Rode Duivels officieel voorgesteld

8 © Twitter Belgian Red Devils

Het nieuwe lichtblauwe uitshirt van de Rode Duivels is -officieel boven de doopvont gehouden tijdens een internationale mediapresentatie in een speciaal voor deze gelegenheid gebouwd digitaal stadion. Eerder was al uitgelekt dat het uitshirt sterk leek op het truitje van de Belgische wielrenners - een lichtblauw shirt met een zwarte, gele en rode band op de borst. Dat blijkt nu ook te kloppen.

8 © Adidas
8 Nacer Chadli. © Adidas

Adidas koos voor een ontwerp geïnspireerd op de nationale wielertrui, als eerbetoon aan de sport waar België sinds jaar en dag zo succesvol in is. "Herkenbaar is het lichtblauw en de Belgische driekleur op de borst. De pasvorm, het materiaal, de logo's van de bond en adidas, de kenmerkende strepen, de borst- en rugbedrukking, de short en de kousen maken het een volwaardig voetbaltenue. Opvallend ontwerpdetail is de eigentijdse graffitistijl van de bedrukking, en zeker op de short, waar het oversized op is geplaatst", klinkt het.

De Rode Duivels zullen aanstaande dinsdag voor het eerst in het tweede tenue spelen in de oefeninterland in het Koning Boudewijnstadion tegen Spanje. Vrijdag tegen Italië spelen ze in hun nieuwe rode uitrusting, die maandag al voorgesteld werd. Het nieuwe tenue is vanaf vrijdag verkrijgbaar via officiële verkoopkanalen en vanaf nu al te bestellen via de officiële Rode Duivels-webshop. Voor en na de wedstrijden tegen Italië en Spanje zal het shirt ook te koop zijn rondom het stadion. 

Tijdens de presentatie van donderdag zijn overigens ook de officiële wedstrijdbal van UEFA EURO 2016, de Beau Jeu, en de uittenues van onder meer wereldkampioen Duitsland en Europees kampioen Spanje wereldkundig gemaakt. Aardig detail is dat de tenues niet gepresenteerd zijn door nationale teamspelers, zoals veelal gebruikelijk, maar door jonge voetballende fans uit de verschillende landen. 

8 © kos
8 © PHOTO_NEWS
8 © PHOTO_NEWS
8 © PHOTO_NEWS
8 © PHOTO_NEWS
Dossier Rode Duivels
Dossier Rode Duivels

Lees alle artikels
Dossier EK voetbal
Dossier EK voetbal

Lees alle artikels

nieuws

cult

zine