sport

Lichaam geborgen uit wrak vliegtuigje Sala

1 Links een beeld van het vliegtuigje op de zeebodem, rechts Emilano Sala. © REUTERS

Het lichaam in het wrak van het vliegtuigje dat van de radar verdween boven het Kanaal met aan boord voetballer Emiliano Sala en piloot David Ibbotson, is geborgen. Dat meldt de BBC op gezag van het onderzoeksteam. Het is nog niet duidelijk of het om de 28-jarige Argentijnse spits of om de piloot gaat.

De Air Accidents Investigation Branch (AAIB) zegt dat de bergingsoperatie in moeilijke omstandigheden moest worden uitgevoerd, maar dat de operatie “op een zo waardig mogelijke manier” is verlopen. De families van Sala en Ibbotson werden de hele tijd op de hoogte gehouden van de vorderingen.

Sala en Ibbotson zaten op maandag 21 januari met zijn tweeën in het kleine vliegtuig dat op weg was van Frankrijk naar Cardiff, nadat Sala van FC Nantes voor 17 miljoen euro was overgenomen door Cardiff City. 

Wrak nog niet geborgen

Het vliegtuig verdween die avond van de radar boven het Kanaal. Het wrak van het vliegtuigje is afgelopen zondag ten noordwesten van het eilandje Guernsey gevonden. Een dag later werd bekendgemaakt dat er een lichaam in het wrak zichtbaar was.

Pogingen om het toestel vanaf de zeebodem naar boven te tillen, zijn mislukt vanwege het slechte weer. Het geborgen lichaam werd vervoerd naar het Isle of Portland. Daar zal de lijkschouwer het verder onderzoeken.

nieuws

cult

zine