Interview

Leander Dendoncker, de aorta van Anderlecht: "Voetbal is bijzaak"

‘Aanjager’ Leander Dendoncker is de speler van het jaar bij Anderlecht

Geen tattoo (die we mogen zien). Geen hamster of inkeping op zijn hoofd. Geen Facebook, Twitter of Instagram. Leander Dendoncker (22), een moederskind uit Passendale, ging kapot van heimwee, maar werd hét supertalent van Brussel.

2 Leander Dendoncker, de draaischijf van Anderlecht: 'Ze zijn allemaal geweest: Standard, Club Brugge, Genk, maar ik wilde naar Anderlecht. Die ene training met Romelu Lukaku op die school met daarnaast dat voetbalveld en ik was verkocht.' © BELGA

Het minste wat je kunt zeggen, is dat ze danig waren geschrokken op de boerderij van de Dendonckers. Van Passendale – la Flandre très très profonde – naar Roeselare was al een beetje een cultuur­schok en dan lijkt de Club van Brugge het volgende veilige station voor een West-Vlaams voetbal­talent. Leander, de middelste van drie zonen, koos de andere weg. “Ze zijn allemaal geweest: Standard, Club Brugge, Genk, maar ik wilde naar Anderlecht. Die ene training met Romelu Lukaku op die school met daarnaast dat voetbalveld en ik was verkocht.”

nieuws

cult

zine