sport

Laatste coach die Antwerp landstitel bezorgde overleden

1 Harry Game (links) met Vic Mees. © royalantwerpfc

Voormalig Antwerp-coach Harry Game is vorige maand in het Britse graafschap Norfolk op 93-jarige leeftijd overleden na een korte ziekte.

Harry Game was de laatste coach die de Great Old de Belgische landstitel kon bezorgen, exact 60 jaar geleden in 1957. Twee jaar eerder had hij de oudste club van het land al de eerste Beker in de clubgeschiedenis bezorgd. "Zo is Harry Game nog altijd de jongste trainer ooit die in België een beker én een titel pakte", klinkt het in een mededeling van Antwerp.

Game was toen aan zijn eerste ambtstermijn bezig op de Bosuil (1953-1960). Nadien keerde hij voor drie jaar terug naar het Griekse Panathinaikos, om vervolgens van 1965 tot 1968 Antwerp voor de tweede keer onder zijn hoede te nemen. "In het derde seizoen van zijn tweede ambtstermijn ging het van kwaad naar erger", luidt het nog bij RAFC. "Game kon de eerste degradatie in de geschiedenis van de club niet meer vermijden. Hij nam op 3 mei 1968 gedesillusioneerd ontslag en dat was meteen het einde van zijn trainersloopbaan, hoewel hij toen pas 45 was. De club en al haar sympathisanten wensen de drie kinderen, zeven kleinkinderen en vier achterkleinkinderen van Harry Game veel sterkte toe."