EK atletiek

Het ongelooflijke verhaal van Koen Naert: in 2016 verpleger bij aanslagen Brussel, nu Europees kampioen marathon

Van een empathische verpleger in het Militair Ziekenhuis van Neder-over-Heembeek naar Europees kampioen op de marathon in twee jaar tijd: Koen Naert (28) schreef gisteren een bijzonder verhaal op het EK in Berlijn. 

Na 42,195 kilometer lopen onder een loden zon lag de finish van de marathon gisteren aan de Gedächtniskirche, in hartje Berlijn. Een kerk die nog de littekens van de Tweede Wereldoorlog draagt. 

Koen Naert, die als eerste Belg in 47 jaar tijd (Karel Lismont in 1971) EK-goud op de marathon won, weet uit eerste hand welke schade terreur kan aanrichten. Toen hij op 22 maart 2016 onderweg was naar zijn kinesist in Leuven, hoorde hij op de radio steeds alarmerender berichten over de aanslagen in Zaventem en Brussel. 

Share

'Ik dacht op 32 kilometer: eigenlijk ben ik nog niet alles aan het geven. Oké, ik was zeker van een medaille, maar ik was daar niet tevreden mee. Ik wilde het goud'

Naert, die zijn job als verpleegkundige in het brandwondencentrum in het Militair Ziekenhuis net 'on hold' had gezet om zich voltijds op de marathon toe te leggen, aarzelde niet.

nieuws

cult

zine