Update

Kansspelcommissie opent onderzoek naar gokgedrag van spelers Eupen

1 Yuta Toyokawa van Eupen viert tijdens de wedstrijd tegen Moeskroen. © BELGA

Na de beschuldigingen over matchfixing door Eupen en toenaderingspogingen door KV Mechelen duiken er nu verhalen op van gokpraktijken in de kleedkamer van Eupen. De kansspelcommissie is een onderzoek gestart. Ook het parket heeft een vooronderzoek geopend, melden De Standaard en Het Nieuwsblad.

Volgens Het Laatste Nieuws werden twee gokkende spelers op het matje geroepen. Zij zouden evenwel niet op eigen wedstrijden gegokt hebben. De twee hadden volgens de krant effectief een gokbriefje op zak, ze zouden dat getoond hebben en daaruit bleek dat ze enkel hadden ingezet op wedstrijden in Frankrijk en op wedstrijden uit andere sporten.

Eigen wedstrijden

Meerdere bronnen bij Eupen stellen dat er al een tijdje problemen zijn met spelers die ook gokken op hun eigen wedstrijden en zelfs op nederlagen van het eigen team. Erg subtiel gaan ze daarbij niet te werk. Zo zijn er al spelers in Eupen-trainingskledij in een lokale krantenwinkel gesignaleerd om te gokken op wedstrijden, waaronder ook op hun eigen duels.

"Ik weet dat er heel wat geruchten zijn rond het gokken van enkele spelers", bevestigde Eupen-manager Christoph Henkel aan Het Laatste Nieuws. "Voor de wedstrijd tegen Moeskroen kregen we daar ook informatie over binnen. We hebben besloten om naar FederBet (een bedrijf dat vreemde gokgegevens onderzoekt tijdens wedstrijden, red) te stappen en daar konden ze ons bevestigen dat er niets vreemd aan de hand was rond de wedstrijd tegen Moeskroen. Er waren geen atypische gokjes." 

Aangezien Eupen een kleine stad is, verspreidden de geruchten zich snel en kregen ook de bevoegde instanties lucht van de zaak. Het parket in Eupen was maandag karig met commentaar en kon enkel bevestigen dat het vorige week "bepaalde informatie" ontvangen heeft. Er is een vooronderzoek gestart om na te gaan of verder onderzoek nodig is.

nieuws

cult

zine