sport

Kaat Van der Meulen sprint naar driekleur bij juniores

- Bewerkt door: Toon Mast - Bron: Belga
1 Archiefbeeld. © PHOTO_NEWS

Kaat Van der Meulen heeft in Vossem de Belgische titel bij de meisjes juniores veroverd. In een sprint toonde de Oost-Vlaamse uit Bambrugge zich sneller dan Saartje Vandenbroucke en Fien Delbaere. Twee jaar geleden was Van der Meulen ook bij de nieuwelingen al eens Belgisch kampioene.

De wedstrijd werd lang gemaakt door Adeline El Hosni, die bijna veertig kilometer solo aan de leiding fietste. Nadat zij was gegrepen, volgden nog heel wat aanvalspogingen, maar uiteindelijk kwamen ze toch met zestien naar de finish. Vandenbroucke, de kampioene bij de nieuwelingen van vorig jaar, leek op weg naar een nieuwe titel, maar in de slotmeters ging Van der Meulen er toch nog voorbij. Het was voor de nieuwe kampioene al de achtste overwinning van het seizoen.

"In de slotkilometer probeerde Lotte Kopecky het nog met een demarrage, maar Vandenbroucke reageerde meteen en zo kwam ik in een ideale positie de laatste rechte lijn in", verklaarde Van der Meulen. "Ik kon uit haar wiel komen, maar toch bleek Saartje heel sterk want ik slaagde er pas helemaal op het einde in om haar voorbij te sprinten. Het verschil was zeker niet meer dan een half wiel, maar dat is genoeg."

nieuws

cult

zine