sport

Interim-coach Standard: "De tweede categorie krijgt van mij voorrang"

3 © Photo News

José Jeunechamps (49) krijgt voor zijn eerste job als T1 op het hoogste niveau de alles behalve eenvoudige taak om Standard weer aan de praat te krijgen. Een op zijn minst vergiftigd geschenk, maar Jeunechamps weet dat hij straks gewoon weer als coach van de U21 aan de slag kan. Hij kreeg het niet over zijn hart om de oproep van voorzitter Bruno Venanzi niet te beantwoorden.

3 © Photo News

"Ik ben een man van de streek en ken de club als mijn broekzak. Als echte Luikenaar kon ik dit echt niet weigeren. Ik heb geen seconde getwijfeld om ter hulp te schieten."

Hij trof er dinsdag op zijn eerste training een naar eigen zeggen "vriendelijke kleedkamer" aan. "Ik heb veel gepraat met de groep en ook met enkele spelers. Met de kapitein natuurlijk en ook jongens als Goreux die ik nog ken van weleer. We moeten uit deze impasse zien te raken. Maar er is een verschil tussen zeggen dat je weer wil opstaan en ook bereid zijn om er alles voor te doen. De jongens die tot de tweede categorie behoren, krijgen van mij voorrang. Deze spelersgroep heeft geen vertrouwen meer en voetbalt paniekerig. Een tegendoelpunt zaait meteen twijfels. Daarom lijkt het me best om de nadruk op het positieve te leggen. Nog meer negatieve boodschappen dienen tot niets. Ik heb veel video's bekeken en daar conclusies uit getrokken. We hebben veel getraind op stilstaande fases en de omschakeling. Ik wil de jongens ook langer op de club om hun betrokkenheid aan te wakkeren."  

Jeunechamps heeft niet meteen doelen voor ogen. Hij richt zich in eerste instantie op de wedstrijd tegen KV Mechelen. De situatie nog rechttrekken en play-off 2 alsnog proberen winnen, daar is hij op dit moment niet mee bezig. "Play-off 2, daar is absoluut nog niet over gesproken. Ik wil gewoon zo snel mogelijk een wedstrijd winnen. Dat moet ons enige doel zijn."

3 Dieumerci Ndongola deze week op de training. © Photo News