Reportage

Hoe Nainggolan op handen wordt gedragen door Romeinse fans

- NP - Bron: Het Laatste Nieuws
3 Na de training maakt Nainggolan steeds tijd voor de supporters. In trosjes dagen ze op aan zijn raam voor een selfie. 'Negen op de tien keer stopt hij', weet fan Luca. © null

De adoratie gaat ver. Tot in het Vaticaan zelfs. Radja Nainggolan (29): protagonist onder de Romeinen. Hij kan er zich álles permitteren. Al zal het altijd in de schaduw van Francesco Totti blijven.

Veel moeite om sympathiek over te komen doet de vijftiger niet. Zijn eigenhandig gemaakte kraampje op de Ponte Duca D'Aosta, de toegangsbrug over de Tiber waar de Ultra's van Roma voor een wedstrijd verzamelen, staat net op punt en er moet verkocht worden. Stickers, stickers en nog eens stickers, je weet niet waar eerst kijken. Tussen de vele pro-Roma plaatjes en quotes - "Noi non ti lasceremo mai", nooit zullen we je verlaten - en uiteraard ook een aantal expliciete anti-Lazio ontwerpen, ligt Radja Nainggolan. Met die opzichtige roos op zijn hals, een blonde 'mohawk', geëpileerde wenkbrauwen en... een sigaret in zijn mond.

nieuws

cult

zine