Reconstructie

Hoe het droomhuwelijk tussen Marc Coucke en boezemvriend Luc Devroe op de klippen liep

2 Marc Coucke en Luc Devroe in oktober bij de match tussen Anderlecht en Fenerbahçe. © Photo News

Jarenlang was hij zijn vaste wingman, baken van vertrouwen en boezemvriend. En toch wordt Luc Devroe opzijgezet door Marc Coucke, die zijn compagnon de route en hun vertrouwensband slachtoffert. Een reconstructie van hoe een droomhuwelijk op de klippen liep.

Oktober 2013. Drie kandidaten sieren de shortlist van Marc Coucke, op zoek naar een sportieve rechterhand bij KV Oostende: Eddy Vandezande (ex-OHL), huidig trainer Gert Verheyen en Luc Devroe. Op aanraden van toenmalig trainer Fred Vanderbiest kiest de flamboyante voorzitter voor die laatste, op dat moment sportmanager bij KSV Roeselare.

Share

Devroe ventileert altijd zijn mening, maar legt Coucke deels uit eigenbelang nooit een strobreed in de weg. Wel stuit de recordtransfer van Lombaerts bij Devroe op onbegrip

"We zullen hier samen oud worden", gekscheert Coucke bij de voorstelling van Devroe, noeste werker met staat van verdienste en kenner van het groen-rood-gele huis.

Coucke kent Devroe vaag van zijn periode als lid van de vzw bij Club Brugge, maar verder dan enkele woordenwisselingen op Europese tripjes of nieuwjaarsrecepties reikt hun band niet.

nieuws

cult

zine