Boksen

Historisch: Delfine Persoon en Femke Hermans strijden zaterdag elk om een wereldtitel

2 Femke Hermans (l.) in maart tegen Alicia Napoleon voor de WBA-titel. © AFP

Zaterdag is het een hoogdag voor het Belgische boksen. Eerst verdedigt Delfine Persoon (33) in Ardooie voor de achtste keer haar WBC-wereldtitel. Femke Hermans (28) kijkt in Carson, Los Angeles, de Amerikaanse topper Claressa Shields in de ogen. Freddy De Kerpel: “Een unicum.”

Share

De kamp is live te zien op HBO. Tegenstander van Hermans is tweevoudig olympisch kampioene Claressa Shields (23), dé ster van het Amerikaanse vrouwenboksen

Om u een idee te geven: de titelkampen van Delfine Persoon niet meegerekend vochten ooit maar twee Belgen om de wereldtitel. Jean-Pierre Coopman tegen Muhammad Ali (1976) en wijlen Jean-Marc Renard tegen de Venezolaan Antonio Esparragoza (1989). Zaterdag worden dat er in enkele uren tijd dus twee. De kamp van Femke Hermans spreekt ongetwijfeld het meest tot de verbeelding.

In het StubHub Center zijn al 18.000 tickets verkocht, en de kamp is live te zien op HBO. Tegenstander van Hermans is tweevoudig olympisch kampioene Claressa Shields (23), dé ster van het Amerikaanse vrouwenboksen.

nieuws

cult

zine