Wielrennen

Helpers mag Van Avermaet zelf kiezen, de kleur niet: "Zolang ze mijn rekeningen betalen, vind ik het goed"

Greg Van Avermaet enige kopman bij team CCC, de opvolger van BMC

- BA - Bron: Het Laatste Nieuws
1 Greg Van Avermaet en Jim Ochowicz delen hun toekomstplannen mee tijdens de rustdag van de Tour in Aix-les-Bains. © Photo News

Greg Van Avermaet heeft de deal van zijn leven gesloten bij het nieuwe CCC-wielerteam. Financieel top, sportief nog interessanter: de olympische kampioen wordt de enige kopman en mag mee zijn ploegmaats voor de klassiekers kiezen.

Hoeveel Greg Van Avermaet (33) gaat verdienen bij de nieuwe CCC-ploeg blijft geheim, zelfs de duur van zijn contract is niet bekend. Dat is traditie bij Jim Ochowicz, de oude en de nieuwe baas van Van Avermaet. "Ik kan alleen bevestigen dat het om meerdere jaren gaat", zegt de Amerikaan.

Share

'Van Avermaet is de enige die me de voorbije maanden niet voor een deadline heeft gesteld. Het gevolg is dat we met deze ploeg een heel andere richting inslaan'

Jim Ochowicz

Hoe de nieuwe ploeg zal heten, is ook niet duidelijk. De enige zekerheid is dat de naam CCC in de titel zal staan. "De deal is pas zaterdagnacht afgerond", legt Ochowicz uit. "Er moet nog heel wat geregeld worden."

nieuws

cult

zine