Rode Duivels

Hazard overschaduwt andere Duivels in makkelijke zege tegen Egypte

- Redactie - Bron: Belga, Het Laatste Nieuws
5 © Photo News

De Rode Duivels hebben hun oefeninterland tegen Egypte gewonnen met 3-0. De doelpunten waren van Romelu Lukaku (27.), Eden Hazard (38.) en Marouane Fellaini (90.+2)

5 © Photo News

Als de bond Egypte als sparringpartner had gekozen om het moraal in en vooral rond de troepen wat op te vijzelen, bleek dat de goeie keuze. Het farao-loze Egypte - geen Mohamed Salah - kon immers alleen maar een muur van steen opbouwen. Gesloopt al in de eerste helft, met dank aan één man: Eden Hazard. Na een knap tegenvoets schot van Hazard had Lukaku de rebound maar in te tikken, even later verzilverde Hazard een assist van Carrasco. 

Zo hard blonk Hazard uit, dat hij zijn ploegmaats in de aanval naar het achterplan verdrong. Vooral Mertens en De Bruyne stelden teleur. Na de pauze en de nodige vervangingen zakte het tempo danig. Meunier en Batshuayi lieten na verder uit te diepen. Alleen toen Carrasco op zijn linkerflank in de rug gepakt werd, was het even schrikken. Zoals toen Ciman in de eerste helft een grote kopkans weggaf.

5 © AFP
5 © EPA
5 © AFP

nieuws

cult

zine