sport

Gruwelijke crash op Spa-Francorchamps: coureur stevent recht op stewards af

Deze ochtend stond op het Circuit van Spa-Francorchamps de Lamborghini Super Trofeo op het programma. Sportwagens van het peperdure Italiaanse automerk namen het tegen elkaar op, maar op ruim acht minuten van de finish liep het helemaal fout. 

Fredrik Blomstedt kreeg tijdens een inhaalmanoeuvre een tik en vloog aan een rotvaart de kant in. De race werd onmiddellijk stilgelegd waarna de Zweed na een bezoek aan de medische post werd afgevoerd naar het ziekenhuis. Ook vier stewards die zich niet op tijd uit de voeten konden maken, raakten gewond bij het incident. Eén man was er erger aan toe. Gezien de impact van het ongeluk en de rondvliegende brokstukken werd er even gevreesd voor het ergste. 

Organisator SRO liet nadien op een persconferentie weten dat de coureur en de steward niet in levensgevaar zijn. "Deze ochtend is een wagen van de baan geraakt. Vier stewards en een coureur raakten gewond bij het incident. Allen werden ze meteen naar de medische post gebracht, waarna één steward en de bestuurder van de wagen werden overgebracht naar het ziekenhuis. De kwetsures zijn niet levensbedreigend. Na anderhalf uur werd er opnieuw geracet. We willen iedereen bedanken voor de snelle medische hulp en wensen de slachtoffers een snel herstel toe." Intussen is de Formula Renault Eurocup aan de gang.  

1 © RV

nieuws

cult

zine