sport

Greipel sms't Boeckmans: "Kom nooit meer op onze trein zitten, amateur"

- Door: Hans Op de Beeck - Bron: Telegraaf
5 Kris Boeckmans met vriendin Laura. © belga

Andre Greipel dankt zijn bijnaam 'Gorilla' aan de wijze waarop hij op kracht de spurt in zijn voordeel beslist, maar houdt er blijkbaar ook naast de weg gorilliaanse technieken op na. Dat mocht Kris Boeckmans ondervinden. De Mallenaar van Vacansoleil-DCM kreeg een sms van Greipel met daarin: "Never ever go in my train again, you amateur". Komt nooit meer in onze trein zitten, amateur. Dat schrijft de Nederlandse krant 'De Telegraaf'.

5 © belga

Die meer dan intimiderende sms verstuurde Greipel een paar uur na de zesde etappe in deze Tour. Toen werd de Duitser in Metz in de spurt geklopt door Sagan. Zondebok voor Greipel was blijkbaar onze snelle landgenoot, die niet meteen wist wat aan te vangen met de sms en er versteld van stond hoe de Duitser zijn gsm-nummer had achterhaald. Dat Greipel zich niet van nummer vergist had, mocht Boeckmans in het begin van de volgende rit ondervinden. Toen werd hij haast van de fiets gereden door Greipel. Boeckmans reageerde verstandig door kalm te blijven en het incident aan de jury door te spelen. Met als gevolg dat Hillaire Vanderschueren (Vacansoleil) en Marc Sergeant (Lotto) zich bij de bij de wedstrijdleiding moesten melden. Diplomatieke vrede was het resultaat van dat onderhoud.

5 © belga

"Boeckmans was een zwartrijder in Metz", kwam Sergeant gisteren terug op dat incident. "Hij sprong op de trein zonder te betalen. Zijn ploeg had helemaal niet gewerkt en dan komt hij in onze trein rijden. Greipel heeft hem een sms gestuurd ja. Gewoon om hem erop te wijzen dat je een trein niet mag verstoren." Boeckmans wilde niet te veel ingaan op de zaak. "Allebei hebben we onze excuses uitgesproken. De zaak is uit de wereld", luidde zijn diplomatieke reactie.

5 Greipel moest de ritwinst in Metz aan Sagan laten. © photo_news
5 © photo_news

nieuws