Wimbledon

Geëmotioneerde Flipkens naar kwartfinale Wimbledon

8 © BELGA

Kirsten Flipkens (WTA-20) heeft zich deze middag op Wimbledon geplaatst voor de kwartfinales. Slachtoffer met dienst was de ervaren Italiaanse Pennetta (WTA-166). Onze landgenote haalde het in twee sets: 7-6 (7/2), en 6-3. Het is de eerste keer dat 'Flipper' de kwartfinales bereikt op het heilige gras. Daarin wacht Petra Kvitova (WTA-8).

8 © AFP
8 © AFP
8 In de volgende ronde wacht deze Petra Kvitova. © GETTY

In de eerste gaven beide speelsters elkaar geen duimbreed toe. Ze wonnen makkelijk hun eerste servicegame, maar in hun tweede opslagspel moesten ze elk ook al een keertje hun service afgeven. Nadien ging het on-serve verder naar 3-3. De concentratie verslapte echter even bij onze landgenote, waardoor ze te veel de foute shotkeuze ging maken. Gevolg: in het 7de opslagspel ging de Italiaanse door de opslag van 'Flipper', en ze kon die break (in tegenstelling tot de eerste keer) ook bevestigen: 5-3.

Maar net dan krikte Flipkens haar niveau op. Ze behield haar opslag en wanneer Pennetta voor de set mocht serveren, brak onze landgenote terug. Het was nog beven wanneer Pennetta bij 6-5 nogmaals mocht gaan serveren voor de set, maar 'Flipper' veerde andermaal recht. Ze brak terug, en ook in de tiebreak haalde ze het met 7/2.

Break in vijfde spel beslissend
De tweede set kende een vrijwel gelijkaardig begin dan de eerste, al wisten de speelsters deze keer wel hun opslag te behouden. De eerste die kon breken, in het vijfde spel, was onze landgenote. Dat betekende ook de doodsteek voor Pennetta, want in geen tijd stoomde Flipkens door naar 5-2 en mocht ze gaan serveren voor de wedstrijd. De Italiaanse stribbelde nog even tegen, maar toen vond het nummer 20 van de wereld het welletjes geweest: 6-3!

In de kwartfinales neemt ze het morgen op tegen het Tsjechische achtste reekshoofd Petra Kvitova (WTA 8), die het toernooi twee jaar geleden won. Zij won in vierde ronde in twee sets van het Spaanse negentiende reekshoofd Carla Suarez Navarro (WTA 18): 7-6 (7/3) en 6-3.

In de onderlinge confrontaties tussen Flipkens en de Tsjechische topper staat het 2-1 in het voordeel van de Kempense. In hun laatste onderlinge duel haalde Flipkens het in de zestiende finales van het WTA-toernooi van Miami met 6-0, 4-6 en 6-1 van Kvitova.

8 © BELGA
8 © GETTY
8 © BELGA
8 © GETTY

Samenstelling kwartfinales
Sabine Lisicki (Dui/23) - Kaia Kanepi (Est)
Agnieszka Radwanska (Pol/4) - Li Na (Chn/6)
Sloane Stephens (VSt/17) - Marion Bartoli (Fra/15)
Petra Kvitova (Tsj/8) - Kirsten Flipkens (Bel/20).

nieuws

cult

zine