Tennis

Fransen bereiken weer finale Davis Cup

1 Nicolas Mahut (rechts) omarmt teamgenoot Julien Benneteau na hun beslissende zege op de Spanjaarden Marcel Granollers en Feliciano Lopez in de Daviscup. © AFP

De Franse tennissers hebben net als vorig jaar de finale van de Davis Cup bereikt. In de halve finale waren ze al na drie partijen klaar met Spanje (3-0).

De veteranen Julien Benneteau en Nicolas Mahut, beiden 36 jaar, haalden het beslissende punt binnen door het dubbelspel tegen Marcel Granollers en Feliciano López te winnen: 6-0 6-4 7-6 (7).

Benoît Paire en Lucas Pouille hadden vrijdag al de eerste twee enkelpartijen in het Stade Pierre Mauroy van Lille gewonnen. Paire was snel klaar met Pablo Carreño Busta, Pouille moest wel diep gaan om Roberto Bautista Agut in vijf sets te verslaan.

Spanje moest het overigens doen zonder Rafael Nadal. De vedette staat met een blessure aan zijn rechterknie langs de kant. Door die kwetsuur moest hij in de halve finale van de US Open al opgeven tegen Martin Del Potro. 

Frankrijk veroverde vorig jaar de Daviscup door België in de finale met 3-2 te verslaan. De tegenstander komt nu uit de ontmoeting tussen Kroatië en de Verenigde Staten. De Amerikanen brachten de spanning terug door het dubbelspel te winnen (2-1). Mike Bryan en Ryan Harrison gaven op het gravel in Zadar een voorsprong van 2-0 in sets weg tegen Ivan Dodig en Mate Pavic, maar trokken de partij in de vijfde set alsnog naar zich toe: 7-5 7-6 (6) 1-6 6-7 (5) 7-6 (5). De partij duurde bijna 5 uur. De Kroaten hadden een dag eerder via Borna Coric en Marin Cilic de twee enkelpartijen gewonnen.

cult

zine