Formule 1

Fernando Alonso zegt de Formule 1 vaarwel

1 Fernando Alonso. © AFP

De Spanjaard Fernando Alonso stapt na dit seizoen uit de Formule 1. De 37-jarige coureur van McLaren maakte het nieuws via een videoboodschap bekend.

Share

"We respecteren de beslissing van Fernando, ook al is hij nu in de beste vorm van zijn loopbaan"

Zak Brown McLaren

Alonso maakte in 2001 bij Minardi zijn debuut in de Formule 1. Hij werd in 2005 en 2006 wereldkampioen bij Renault en eindigde in zijn tijd bij Ferrari drie keer als tweede in het WK. De Spaanse coureur boekte vooralsnog 32 overwinningen in de koningsklasse van de autosport en stond 97 keer op het podium.

"Ik heb van elke minuut genoten in al die jaren en ik kan iedereen niet genoeg bedanken. Ik moet nog zien wat de toekomst brengt, maar er komen spannende uitdagingen aan", zei Alonso.

Indy 500

Alonso wil als tweede coureur ooit de de 'Triple Crown' behalen, oftewel het winnen van de Grand Prix van Monaco in de Formule 1, de 24 Uur van Le Mans en de Indy 500. De eerste twee wedstrijden heeft hij al gewonnen. Vorig jaar deed Alonso voor het eerst mee aan de Indy 500. Hij reed een tijdje aan de leiding op de beroemde Oval van Indianapolis, maar haalde de finish niet.

De Spanjaard houdt de deur op een kier voor een mogelijke terugkeer in de Formule 1. "Mijn hart is voor altijd bij McLaren. Ik weet dat ze sterker en beter terug zullen komen in de toekomst en misschien is het dan wel het juiste moment voor mij om terug te keren in het kampioenschap", aldus de coureur.

"We respecteren de beslissing van Fernando, ook al is hij nu in de beste vorm van zijn loopbaan", zei Zak Brown, de baas van McLaren. "Dat we dit seizoen voortdurend hebben gesproken met Fernando heeft ervoor gezorgd dat we ons op zijn vertrek konden voorbereiden."

Alonso staat in het huidige seizoen op de negende plek in het klassement met 44 punten. Er zijn nog negen grands prix te rijden.

nieuws

cult

zine