Tennis

Fed Cup: Elise Mertens bezorgt België 1-0 voorsprong

1 Elise Mertens na haar overwinning © BELGA

Elise Mertens (WTA 17) heeft België in de play-offs van Wereldgroep I in de Fed Cup op 1-0 gezet tegen Italië. De 22-jarige Limburgse klopte op het gravel van Genua zonet Jasmine Paolini (WTA 145) in twee sets: 6-1 en 7-5. De partij nam een uur en 35 minuten in beslag.

Mertens walste in de eerste set over Paolini en gunde haar geen schijn van kans (6-1). In set twee beet de Italiaanse feller van zich af. Na een gelijkopgaande strijd won de Belgische uiteindelijk in 7-5.

Later vandaag neemt Alison Van Uytvanck (WTA 50) het op tegen Sara Errani (WTA 91). Zondag (vanaf 12u) speelt Mertens in principe tegen Errani en ontmoet Van Uytvanck in het laatste enkelduel Paolini. In het afsluitende dubbel volgt een duel tussen Mertens/Kirsten Flipkens en Deborah Chiesa/Jessica Pieri.

De Belgen promoveerden vorig jaar naar de elitegroep met de acht beste landen van de wereld. België verloor in februari in de eerste ronde van Wereldgroep I met 3-2 in en tegen Frankrijk. Italië won in Wereldgroep II met 3-2 van Spanje. De winnaar van Italië-België blijft in/stijgt naar de Wereldgroep.

zine