voetbal

Exit Patrick Janssens: Erik Gerits nieuwe CEO Racing Genk

- Kjell Doms - Bron: Het Laatste Nieuws
2 © BELGA

Game over voor Patrick Janssens in Genk. Erik Gerits (49) is de nieuwe CEO van Racing Genk. Een politicus met een hart voor KRC. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

Erik Gerits maakte in Genk vooral carrière als politicus. Hij zetelde sinds 2012 in de Limburgse provincieraad en tot voor kort was hij voor CD&V ook schepen van Economie, Evenementen en Toerisme voor de stad Genk. Opvallend: Racing Genk kiest opnieuw voor iemand met een politieke achtergrond. Maar wel iemand, die in tegenstelling tot Janssens, voeling heeft met de regio én met een hart Racing Genk. 

Gerits is immers al jarenlang werkzaam bij de Limburgse club. Eerst als persverantwoordelijke, later als ‘directeur organisatie’. Dit seizoen verzorgde hij voor elke thuismatch ook de wedstrijdomkadering met een ‘special guest.’ Gerits is graag gezien in Genk en heeft een uitgebreid netwerk in het bedrijfsleven. Of hij de sportieve knowhow bezit om (transfer)dossiers tot een goed einde te brengen is een ander paar mouwen. Daarom valt het niet uit te sluiten dat het takenpakket van de financiële en sportieve directeur, Aerden en de Condé, nog wordt uitgebreid. 

2 Patrick Janssens trad op 25 augustus 2014 in dienst als algemeen directeur bij Racing Genk. © Photo News

nieuws

cult

zine