Video

Ex-Gentkapitein in emotionele videoboodschap: "Laat me gaan"

Met nog goed drie dagen te gaan voor het einde van de transferperiode is ex-Gentkapitein Hannes Van der Bruggen stilaan de wanhoop nabij. Na zes seizoenen trouwe dienst weigeren de Buffalo's hun middenvelder - die dit seizoen nog niet eens bij de wedstrijdselectie zat - te laten gaan. In een videoboodschap windt hij er geen doekjes om: "Waarom mogen sterkhouders wel weg en ik niet? Ik ben erg ontgoocheld, laat me gaan."

Van der Bruggen heeft een concreet voorstel op zak van Zulte Waregem, waar hij met Francky Dury de coach zou terugvinden die hem destijds bij AA Gent lanceerde. Gent wil daar echter niet van weten, en dat gaat er bij de jonge middenvelder niet in. "Sinds dit seizoen kan ik zelfs niet meer rekenen op een plaatsje in de selectie. Ik snap dan ook niet dat de club bepaalde sterkhouders (Depoitre, Kums en Sels, red.) wél laat gaan, terwijl ze een op dit moment minder belangrijke speler tegen zijn zin willen houden. Voor mij is dat heel ontgoochelend want ik wil vooruit in mijn carrière."

"Ik heb het gevoel dat ik tijd aan het verliezen ben", gaat de middenvelder voort. "Een vertrek is voor mij prioritair. Ik denk trouwens niet dat ik uitgefloten zou worden als ik bij Zulte Waregem zou spelen. Integendeel: ik denk dat ze mijn naam zouden zingen, net zoals ze nu doen voor Christophe Lepoint. Jammer genoeg zijn we zo ver nog niet..."

4 Hannes Van der Bruggen droeg in 2014 de kapiteinsband bij AA Gent © Photo News
4 De laatste weken haalde hij de kern niet meer © BELGA

Voorbeeldmentaliteit
Feit is natuurlijk dat Van der Bruggen ondanks zijn beperkte speelminuten de voorbije seizoenen nooit begon te mopperen. Hij hoopt dan ook dat zijn voorbeeldmentaliteit alsnog beloond wordt door de Buffalo's. "Al was het maar uit respect voor alles wat ik gedaan heb", aldus Van der Bruggen. "Ik wil ergens zijn waar ik me goed voel en waar ik mijn carrière opnieuw op een gezonde manier kan voortzetten."

En zo worden het voor de middenvelder nog zenuwachtige uren tot 31 augustus middernacht.

4 © BELGA
4 © BELGA
Dossier AA Gent
Dossier AA Gent

Lees alle artikels
Dossier Eerste Klasse

Lees alle artikels

nieuws

cult

zine