Zeilen

Emma Plasschaert verovert goud op WK zeilen

1 © BELGA

Emma Plasschaert (24) heeft zich in het Deense Aarhus voor de eerste maal in haar loopbaan gekroond tot wereldkampioene in de Laser Radial-klasse. De Nederlandse Marrit Bouwmeester moest tevreden zijn met zilver. Brons was voor de Deense Anne-Marie Rindom. 

Onze landgenote had er al tien bijzonder constante regatta’s op zitten in het Deense Aarhus. Voor de start van de afsluitende medaillerace was ze al zeker van de zilveren medaille, maar ze hoopte uiteraard op goud. 

Plasschaert had in de medaillerace, waar de punten dubbel tellen, genoeg aan een zesde plaats om de concurrentie achter zich te houden. Ze eindigde als vijfde. Het is voor de 24-jarige West-Vlaamse de eerste eindzege op een groot kampioenschap.

"Ik heb alles gegeven en ben superblij", reageerde Plasschaert. "Het is fantastisch, mijn eerste grote overwinning. Ik heb dit jaar hard gewerkt om constant te zijn en dat lijkt met meerdere podiumplaatsen zijn vruchten af te werpen. De omstandigheden waren met veel wind moeilijk, het enige waar ik aan dacht was finishen en mijn plaats veiligstellen."

nieuws

cult

zine