Voetbal

Eden Hazard gaat na vakantie gewoon terug naar Chelsea

- KTH - Bron: Het Laatste Nieuws
1 Eden Hazard. © REUTERS

Eden Hazard (27) meldt zich vanmiddag gewoon in Londen, uitgerust doch ontgoocheld. Stiekem had hij gehoopt om de voorbereiding te kunnen aanvatten in Madrid. Voor hem was het nu of nooit, na zijn glansrol op het WK. Alleen: Chelsea had zijn nieuwe baas Sarri beloofd om Hazard niet weg te doen.

De interesse uit Spanje was nochtans concreet. Erik Abidal, sportief directeur van FC Barcelona, zwaaide met een voorstel. Hazard zegde Barça af, omdat hij een andere bestemming in gedachten had. Tijdens een meeting met Real werd er met cijfers gegoocheld, coach Lopetegui ontrolde zijn plannen. Hoop groeide.

De timing van Real bleek uiteindelijk niet perfect met de vroege Engelse deadline. Laat staan dat er een officieel bod binnenliep – een wereldrecordsom van 225 miljoen euro was Real niet bereid te betalen. De enige overgebleven mogelijkheid, een transfer forceren, veegde Hazard zelf van tafel.

Chelsea, dat gisteren met 0-2 (twee goals van Agüero) verloor van Manchester City in de Engelse supercup, hoopt Hazard nu te paaien met een nieuw contract en een loon van boven de 350.000 euro bruto per week. De vraag is of hij, gezien de ontgoocheling en de houding van de club, wel bij zal willen tekenen.

nieuws

cult