Rode Duivels

Eden Hazard, de koning van de lach

Hazard leeft ontspannen toe naar WK

1 ► Eden Hazard geeft aanwijzingen tijdens de voorbereiding in Tubeke. Ook Romelu Lukaku (links) en Thomas Vermaelen trainen mee. © Photo News

Zoals Eden Hazard zijn er geen twee. Zo getalenteerd, zo ontspannen en zo geestig. Zelfs koning Filip is niet veilig voor de sterspeler van de Rode Duivels.

Nieuwe episode in het steekspel tussen Eden Hazard (27) en, jawel, koning Filip. "Niet te veel hamburgers eten, hé", grapte onze majesteit zaterdag. Hij laat zich allang niet meer doen als hij voor de aanvoerder van de Rode Duivels staat.

Het begon allemaal met die befaamde knipoog, een kleine drie jaar geleden. Waar zijn ploegmaats voor aanvang van de interland tegen Bosnië in alle ernst de hand van onze vorst schudden, trakteerde Hazard hem op een bijhorende vette knipoog. Ongezien, maar als één iemand met zoiets wegkomt, is het Hazard wel.

Het moet zijn dat ook de koning het wel kon smaken, want toen hij twee jaar geleden in Bordeaux de Rode Duivels in de kleedkamer ging feliciteren met hun 3-0-zege tegen Ierland, vroeg hij aan Hazard waar zijn knipoog bleef.

nieuws

cult

zine