sport

Duitse ruiter wint met Belgisch paard World Masters jumping in Hongkong

4 © Getty Images

De Duitser Christian Ahlmann heeft in Hongkong de derde en laatste manche van de World Masters jumping gewonnen met de 10-jarige hengst Caribis Z van de Belgische stamboek Zangersheide, waarvan zijn Belgische partner Judy-Ann Melchior CEO is.

4 © Getty Images

Christian Ahlmann (FEI 4) moest als derde de barrage rijden, waarvoor negen combinaties zich geplaatst hadden. Hij bleef met Carabis Z foutloos in 37.94 en die tijd kon niemand nog verbeteren.

De Italiaan Lorenzo de Luca, die uitkomt voor de Belgische stal Stephex Stables, werd vijfde met het 10-jarig Belgisch Warmbloed Paard (BWP) Halifax van het Kluizebos. Zij reden een foutloze barrage in 39.21.

De vier Belgen die in Hongkong in actie kwamen, werden allemaal in de eerste ronde uitgeschakeld. Gregory Wathelet eindigde met Eldorado vh Vijverhof als veertiende (4 strafpunten/69.21); Jérôme Guery met Alicante als vijftiende (4/70.10) en Olivier Philippaerts met Ikker als zeventiende (8/69.18 s). Nicola Philippaerts werd uitgesloten toen H&M Zilverstar twee keer weigerde om te springen.

4 © Getty Images
4 © Getty Images