sport

Doelman Dirk Vekeman (ex-Anderlecht) overleden

- Bewerkt door: Günther Brants - Bron: Belga

Voormalig doelman van RSC Anderlecht Dirk Vekeman is overleden. Dat maakte de eersteklasser op zijn website bekend. Vekeman werd 52 jaar.

Vekeman speelde negen seizoenen voor paars-wit. Hij won vier keer de landstitel en een keer de Uefa Cup met Anderlecht. "De club betuigt haar oprechte medeleven aan zijn familie en vrienden", meldt Anderlecht op zijn website.

Tweede doelman
De ex-doelman van Anderlecht werd geboren op 25 september 1960 in Ukkel. Op zijn veertiende sloot hij zich aan bij de jeugdopleiding van paars-wit. Enkele jaren later maakte hij zijn debuut voor het eerste elftal. Vekeman was meestal tweede doelman. In totaal kwam hij 35 keer in actie voor Anderlecht, tot hij in 1987 de club verliet voor Racing Jet Bruxelles.

In het seizoen 1988-89 speelde hij voor RWDM. Van 1989 tot 1995 verdedigde hij het doel van FC Boom, waarmee hij in 1992 voor een seizoen naar eerste klasse promoveerde.

Gisteren nam Anderlecht al afscheid van een andere oud-speler, namelijk Jacques Stockman. De voormalige aanvaller overleed op 75-jarige leeftijd.

nieuws

cult

zine