Voetbal

'Dit gaat Club een enorme boost geven'

1 Wat nu nog een natte zandvlakte is, moet uitgroeien tot een hypermodern oefencentrum met onder meer vier voetbalvelden, slaapkamers en een zwembad. © BELGA

Geen enkele Belgische voetbalclub deed het de afgelopen jaren zo goed als Club Brugge. Gisteren werd de eerste steen gelegd van wat een hypermodern oefencentrum moet worden, een zoveelste exponent van het sterke beleid. Want niet alleen logistiek gaat het goed, ook qua financiën, transfers en aanhang zijn stappen gezet.

Het was met een dubbel gevoel dat Bart Verhaeghe gisteren de eerste spadesteek gaf in Westkapelle. Zijn multifunctioneel oefencentrum, het 'Belfius-basecamp',staat dan wel in de steigers, maar van een gloednieuwe voetbaltempel is nog steeds geen sprake.

Vijfenveertig jaar na de bouw van het Olympiastadion zette Club Brugge gisteren in de gemeente Knokke-Heist nog eens de veiligheidshelm op. Met alle nodige vergunningen op zak gaf Bart Verhaeghe er samen met burgemeester Graaf Leopold Lippens de eerste spadesteek voor wat de nieuwe thuishaven van blauw-zwart moet worden.

nieuws

cult

zine