sport

Dick Norman wil "onpartijdige" kapitein Davis Cup-ploeg

1 © PHOTO_NEWS

Dick Norman is opnieuw niet geselecteerd voor de Belgische Davis Cup-ploeg en dat zint de West-Vlaming niet. "Het enige wat ik kan hopen is dat er in de toekomst misschien een 'onpartijdige' coach zal aangesteld worden die altijd 'de best mogelijke ploeg' zal opstellen", zo schrijft hij vanuit Dubai op zijn blog.

België speelt van 4 tot 6 maart in Charleroi tegen Spanje in de eerste ronde van de Wereldgroep. Kapitein Reginald Willems selecteerde voor die ontmoeting Olivier Rochus, Steve Darcis, Ruben Bemelmans en Xavier Malisse. Voor dubbelspecialist Norman is er opnieuw geen plaats.
 
"Ik had er heel graag bij geweest voor de ontmoeting tegen Spanje. Ik ben de laatste weken echt goed aan het spelen, indoor hard is een van mijn lievelingsondergronden en ik weet hoe je tegen de Spanjaarden moet spelen (in het dubbelspel) want ik heb ze in het verleden allemaal al geklopt", blogt Norman.
 
Vier bladzijden
"Ik zou hier 4 bladzijden vol kunnen schrijven over heel dit verhaal, maar ik vrees dat het niet veel zal helpen en het is ook niet mijn bedoeling om nog (grotere) problemen te creëren. Het enige wat ik kan hopen is dat er in de toekomst misschien een 'onpartijdige' coach zal aangesteld worden die altijd 'de best mogelijke ploeg' zal opstellen voor het land, iets wat toch een plicht is t.o.v. iedere Belgische tennisfan, lijkt me", zo schrijft hij zijn frustratie van zich af.
 
Reginald Willems is behalve kapitein van het Belgische Davis Cup-team ook de persoonlijke trainer van Olivier Rochus en Steve Darcis. (belga/sps)

nieuws

cult

zine