Voetbal

Deschacht naar B-kern Anderlecht omwille van te negatieve houding

1 December 2017: Olivier Deschacht verlaat het veld na een rode kaart tegen Charleroi. © Photo News

Het wordt een 37ste verjaardag in mineur voor Olivier Deschacht. Anderlecht laat weten dat het zijn ancien naar de B-kern verwijst en wil geen commentaar geven. Navraag leert ons dat dat een gevolg is van Deschachts negatieve attitude.

Als een winnaar: zo staat Olivier Deschacht bekend in het Belgische voetbal. De verdediger is dan ook gefrustreerd door de huidige gang van zaken bij de landskampioen - die pakte in zijn laatste matchen slechts 3 op 12, de titel lijkt weg -, wat maakt dat hij niet de meest aangename man in de vestiaire was. Hij kan moeilijk relativeren wanneer hij op de bank zit. Hein Vanhaezebrouck heeft Deschacht daarop aangesproken. Hij wil nu in de eerste plaats positiviteit om de negatieve spiraal te doorbreken en oordeelde daarom dat het beter was om Deschacht, nochtans een nuttige pion dit seizoen en een clubmonument, tijdelijk naar de B-kern te verwijzen.

Deschacht steekt nu de hand in eigen boezem: "Ik ben inderdaad te negatief geweest, dit is mijn eigen schuld", reageert hij aan VTM NIEUWS. De verdediger hoopt snel zijn plaats in de A-kern te heroveren. 

Vorig seizoen stuurde ook René Weiler Deschacht voor enkele weken naar de beloften. Dat was toen omdat de speler de tactiek van de trainer in vraag stelde. Nadien knokte de Oost-Vlaming terug.

nieuws

cult

zine